Geen categorie, zwangerschapswens

What do you ‘zinc’?

Naast gezonder eten, kon ik mijn vriend deze week ook overtuigen om een supplement zink bij te nemen. Wat extra weerstand voor de winter die komt en het is nog goed voor de zwemmers ook. Ideaal dus. Vooral dat laatste had hij onthouden… Zink is namelijk belangrijk voor een goede ontwikkeling van het buitenste vlies en de staart van een zaadcel. Bij een te kort zijn ze niet sterk en beweeglijk genoeg om de eicel te bereiken.

Bijkomend voordeel is dat het voor een gezond libido zorgt. Niet dat hij dat eigenlijk nodig heeft…  Nu maakt hij grapjes dat elke vrouw in zijn nabijheid wild van hem zal worden. Hij vergeet dat er ook zink in mijn vitaminesupplement zit, hah! Onder het mom, dat alle beetjes helpen, neemt hij nu braaf elke dag zijn tabletje in. Af en toe moet ik hem eraan herinneren, want mannen kunnen zo’n detail al eens vergeten.

Zinkmeme

Het gezonder eten kan hij wel pruimen. Voor het eerst, sinds lange tijd, had hij één van mijn kooksels niet lekker gevonden. Ik had gisteren voor de eerste keer seitan klaargemaakt. Gewoon gebakken in de pan en met een quinoa-groentenstoofpotje. Klinkt lekker toch? Toen ik het uit de verpakking haalde moest ik lachen, ik wist wat hij zou denken én zeggen. Het ziet er uit als een bruine boterham… Echt! Ik was ook al bang hoe het ging smaken. Toen hij thuiskwam zag ik hem erg argwanend kijken. Wat is dat??? Vol trots presenteerde ik hem die bruine boterham. Het smaakte hem echt niet en hij legde het prompt aan de rand van zijn bord. Een extra schep quinoa dan maar. Ik vond het best wel lekker.

20170908_150810

We eten gezond om alle kansen te benutten. We aten al gezond maar doen nu nog een extra krachtinspanning om slechte suikers en vetrijke voeding te vermijden. Het zou ook gunstig zijn voor mijn PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom). Vooral toegevoegde suikers zijn boosdoeners. Ik koop nu heel wat biologische voedingsmiddelen. Het aanbod in de winkels is gelukkig heel groot, wat de keuze vergemakkelijkt. Ik vind onze gezonde eetwijze zelfs leuk, al moet ik mijn vriend soms nog een plezier doen met zijn lapje vlees. Eens zondigen mag, anders hou je het niet vol. Mijn boekencollectie bevat intussen al heel wat toffe boeken met heerlijke recepten en gezondheidstips. Misschien een idee voor een toekomstige blogpost welke boeken ik geweldig vind!

4 gedachten over “What do you ‘zinc’?”

  1. Ja Sandra is fantastisch en haalbaar! Pascale Naessens vind ik ook superlekker maar minder voo r door de week. De boeken van Rens Kroes, Claudia Van Avermaet en Havermoutje.nl vind ik ook geweldig!

    Liked by 1 persoon

  2. Een tip Charlotte : de blog Lisa goes Vegan is heel erg goed…en anders, af en toe mijn eigen foodblog waar binnenkort enkele uitprobeersels zullen verschijnen 🙂

    Liked by 1 persoon

  3. Ok bedankt, volg ik nu dus! Vanaf volgende week, als we terug mogen beginnen met de behandeling, ga ik weer meer pcos-proof eten. Dan zijn kha-gerechten heel erg welkom!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s