Vruchtbaarheidsbehandeling

Wachten…

Ik had al enkele dagen langer gewacht om te bellen voor de resultaten, met de gedachte dat ze ze dan zeker wel al zouden hebben. Niet dus… Gisteren kon ik eindelijk de professor bereiken, maar mijn geduld wordt nog een beetje langer op de proef gesteld. De resultaten van de stolling waren nog maar gedeeltelijk binnen. Die waren gelukkig al goed. Donderdag mag ik terugbellen om de rest te weten, ze denkt dat ze tegen dan zeker binnen gaan zijn. Intussen wachten we ook nog op de karyotypering, maar voor die resultaten zouden ze ons zelf contacteren.

Het wachten wordt een beetje verzacht door het feit dat we nu in een rustpauze zitten qua behandeling. Ik mag nu niet zwanger worden o.w.v. de ingreep volgende week. Het baarmoederslijmvlies mag niet dik zijn voor de ingreep. Meestal doen ze het na een menstruatie. Aangezien ik niet vanuit mijzelf menstrueer en ook ook geen eicelrijping krijg o.w.v. de PCOS, was mijn slijmvlies nog heel dun te zien op de echo. Een klein voordeel waardoor hij me tamelijk vroeg kon inplannen op zijn operatielijst. Om te voorkomen dat ik toch plots een eicel zou produceren, schreef hij de minipil voor. Ik die opperde dat ik nooit nog aan de pil zou gaan, zit nu gedurende 14 dagen gedwee die pil te slikken tot aan de ingreep. Gelukkig is dit niet lang. Wel jammer van die doos die ik moest kopen. €21 (!) kost die grap, 3 strips voor 3 maanden, waarvan ik dus slechts 14 pillen nodig heb… Zonde!

Het wachten op de ingreep maakt me per dag wat meer nerveus. Het is geen grote ingreep en volgens de gynaecoloog relatief eenvoudig te doen. Maar relatief heeft 2 betekenissen voor mij. Je zult maar net weer die persoon zijn waar ze rare dingen mee tegenkomen. Jammer genoeg is dit een beetje de doemdenker in mij, maar kun je het me kwalijk nemen na de weg die we reeds aflegden? Ik kon kiezen voor een epidurale verdoving, maar tijdens de operatie kan het zijn dat ze nog een roesje moeten bijgeven indien te pijnlijk. Ik koos dus volledige verdoving. Gezellig mee volgen op het scherm terwijl ze in mijn baarmoeder zitten te snijden zie ik niet zitten, hoe interessant het ook mag zijn om te zien.

Na de ingreep begint het wachten tot de volgende poging. Een baarmoeder geneest gelukkig vlot. Ze adviseren om 1, soms 2, menstruatie(s) af te wachten vooraleer opnieuw te proberen. Zes weken na de ingreep moet ik terug op controle. In mijn veronderstelling dat ik tegen die tijd nog steeds niet ongesteld ben geweest en dat alle testen oké zijn, verwacht ik dat ik ze ga mogen uitlokken met medicatie om dan opnieuw met Clomid 25 te starten.

In november, ten vroegste, zijn we dus terug in de running voor die andere wachtweken. De twee weken wachttijden. Wachten op je menstruatie, wachten op je eisprong, wachten op een bevruchting, twee weken wachten of je al dan niet zwanger bent, wachten HCG-bloedname en tenslotte wachten op de eerste echo.

Wachten neemt dus een groot deel van het traject in. Je geduld wordt ontzettend op de proef gesteld. Het is een constant proces van controle, zien wat je lichaam doet, zien wat de medicatie doet, zien of een behandeling werkt, tijd nemen om dingen te verwerken en er weer voor gaan. Je kunt hierdoor niet zomaar zeggen om er er niet mee bezig te zijn. Een zin die zo gehekeld wordt bij iedereen in een dergelijk traject.

klok

Een gedachte over “Wachten…”

  1. Wachten, wachten en nog eens wachten. Ik herken het van toen we zelf in het IVF traject zaten. Soms ben je het zo beu om te moeten wachten. Ondertussen “vliegen” de zwangerschappen en baby’s van vriendinnen je om de oren…. Helaas heb je geen keuze. Heel veel suc6🍀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s