Geen categorie

Herfst

Ik heb het hele weekend gewerkt en had slaaptekort door de spoorwerken hier vlakbij. Het perron en de sporen worden vernieuwd. Om het verkeer tijdens de week niet te verstoren, werd er tijdens het weekend dag en nacht doorgewerkt. Verstaanbaar dat wel, maar dodelijk voor mijn nachtrust en humeur. Als ik moe ben, ben ik prikkelbaar en emotioneel, dan komt alles wat feller binnen. Zoals dat eerste herfstgevoel me vanmorgen overmande, wist ik al zo dat het mijn dag niet ging zijn…

Vanmorgen vroeg op mijn fiets, op weg naar het werk, overviel mij plots een weemoedig gevoel. De vallende bruine bladeren, de grijze lucht en de grond glanzend van de regendruppels, vertelden me dat de gezellige najaarsperiode er weer aan komt. Daarbij horen ook de feestdagen. Dagen die meestal in het teken van kinderen staan. Dagen die ons opnieuw gaan confronteren met het feit dat er bij ons nog geen kind is. Halloween, Sint-Maarten/Sinterklaas en natuurlijk kerstmis. Het zal weer even slikken en doorgaan worden.

Mijn tablet liet het gisterenavond ook nog es afweten. Ik had enkele E-boeken gedownload en wou ze gaan bewonderen, maar het ding ging niet meer aan de praat. Daarbij ontstond er discussie tussen mij en mijn vriend wie er oorzaak aan had. Wie-o-wie had hem het laatst gebruikt? Het eindigde dat ik lekker in bad kroop ter afzondering en hij naar de Hobbit keek, om er nadien geen woord meer over te reppen. In bad kwam in mijn gedachten dat hij gelukkig nog in garantie was, dus reed ik vandaag na mijn shift, in de gietende regen, nog even een ommetje naar de winkel waar ik hem kocht. Thuis hadden we elke oplader geprobeerd, op de laptop aangesloten maar het ding wou maar niet laden… Prutsen ze in de winkel even met hun eigen kabeltje, verschijnt daar niet doodleuk een ladend batterijtje op het scherm?! Zeggen ze me dus dat het aan het oplaadkabeltje kan liggen en ik eens een andere moest testen. Ik-heb-elke-lader-in-huis-getest-jong!!! Ik kon hem toen wel door het venster gooien. Ik dus terug door de plensbui naar huis om die rotkabeltjes opnieuw te proberen, doet hij het nu plots wel zeker!

tumblr_lomf8k2BhD1qbbomu

Als kers op de taart kreeg ik er nog een zwangerschapsaankondiging bij van een collega. Ontzettend fijn voor haar natuurlijk, maar weer zo confronterend voor mij. Nog even geduld tot vrijdag voor de operatie. Ik hoop echt tot in het diepste van mijn ziel dat we daarmee de oorzaak voor mijn miskramen oplossen. Er is niets pijnlijker dan telkens proficiat te moeten wensen aan iemand anders en zelf in de kou te blijven staan. Het is een allesoverheersend gevoel die je niet kunt uitzetten. Het voelt aan als een beetje herfst in mijn hart, maar je kunt geen regenboog hebben zonder regen…

Een gedachte over “Herfst”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s