Vruchtbaarheidsbehandeling, zwangerschapswens

Swap

Het is nu 20 dagen geleden dat mijn septum werd verwijderd. Wat gaat de tijd snel! Intussen ben ik al terug 2 dagen aan het werk en ik ben blij terug in mijn gewone doen te zijn. Ik voel me algemeen heel goed zelfs, rustig en ontspannen. De pauze doet dus ontzettend goed om mijn emoties weer wat op de rails te krijgen. We wachten nog steeds op de resultaten van de karyotypering, ik hoop ze één dezer dagen te horen te krijgen!

Tijdens mijn herstel werd er via instagram een “wensmamaherfstswap” georganiseerd. Mijn beste vriendin die ook in het schuitje zit lichte me erover in. Ik zag het meteen zitten om aan dit fantastisch initiatief mee te doen! Vanuit Nederland en België konden verschillende wensmama’s zich inschrijven via 1 organisator. De enige voorwaarden waren dat je niet zwanger was en in de medische mallemolen zat. Via een moodboard liet je dan zien waar je van hield zodat je swapmaatje aan de hand hiervan een pakketje kon samenstellen. Ik vond het geweldig mijn creatieve zelf weer eens te laten spreken. Aangezien ik nog niet helemaal sterk genoeg was van de operatie, en dus nog niet kon gaan werken, was dit een prima afleiding om de tijd te doen passeren!

Ik haalde mijn haakpennen, wol en stofjes uit en plaatste een bestelling online voor enkele spulletjes en lekkernijen. Ik leefde me uit met mooie verpakkingen en stak er al mijn liefde in. Gisteren moesten alle pakketjes op de post zodat ze vandaag konden aankomen! En ja, daar stond de postbode vanmorgen om 9u30 aan mijn deur! Via instagram zien we ook de andere dames hun pakketjes ontvangen. Ontzettend leuk te zien wat iedereen krijgt!

Ik voelde me weer een beetje kinds bij het aanzien van al die leuke pakjes in de doos! Een superlief kaartje maakte het helemaal af. Het resultaat mag er wezen! Mijn swapmaatje deed haar uiterste best om leuke spulletjes uit te kiezen en het was een schot in de roos! Vooral 1 pakje sprong eruit. Ik stond deze week zelf nog in de Hema met een blikje in mijn handen waar kaartjes met spreuken en tekstjes in zaten. Ik had het gezien bij familie en vond het ontzettend leuk staan op hun salontafeltje. Ze gebruikte ze als onderzetters! Ik twijfelde nog of ik het ging kopen en had het dus niet meegenomen. Gelukkig, want het blikje stond vandaag te blinken in mijn pakketje! Geweldig! Naast dit zat er nog een toffe thee-/koffiemok, blikje losse thee, een mooie pin en een leuke kaars in! Deze swapervaring is zeker voor herhaling vatbaar!

Het geeft een instant gevoel van verbondheid met andere vrouwen in dezelfde situatie. Naast de vele negatieve aspecten van een vruchtbaarheidsbehandeling zitten er ook heel wat positieve in. Onverwachte ontmoetingen, nieuwe vriendschappen, steun via de lotgenotenpagina’s op Facebook en Instagram,… Ze zijn een ontzettende draagbarriëre waardoor je kunt blijven doorgaan met je eigen gevecht!

Verder wil ik nog even wijzen op het evenenement “Wave of light”. Op 15 oktober worden er wereldwijd om 19u stipt kaarsjes aangestoken om aandacht te vestigen op miskramen, stilgeboorte en kindersterfte. Steek een kaarsje aan, maak een foto en post het op sociale media met de hashtag #waveoflight en andere hashtags die je zelf wenst, bvb.: #1in4, #ihadamiscarriage, #pregnancyandinfantlossawareness, … Door de verschillende tijdszones wordt zo een golf van licht wereldwijd verooraakt! Show you care!

IMG_20171007_105157_905

 

6 gedachten over “Swap”

 1. Wat een geweldig initiatief, die wensmamaherfstswap👍🏻. En die wave of light? Ik doe mee. Ik heb uiteindelijk na een lange weg het geluk mogen ervaren om twee kinderen te krijgen. Dat gun ik een ieder die deze wens heeft ook van harte 🕯🕯🕯

  Liked by 1 persoon

 2. Wat lief van je mijnmsenikke! Ik zet er dit jaar 3, voor mijn 3 misgelopen zwangerschappen. Als er ooit 1tje komt, dan ga ik ze ook blijven zetten want ik vind het een ontzettend mooie betekenis!

  Like

 3. Ja echt wel! Vooral omdat het tussen wensmama’s werd georganiseerd en elkaar niet kennen geeft het zo’n warm gevoel! Ik hoop er nog te kunnen doen, en nog liefst een mamatobeswap dan!

  Like

 4. Via instagram vindt je zo veel steun van lotgenoten. Ik verschoot daarvan. Heel blij dat ze er zijn want alhoewel ik, op enkelen na, niemand persoonlijk ken is het echt hartverwarmend. Die instagramswap was de eerste keer dat ik meedeed aan zo een ‘online evenement’ en het was dus supertof!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s