Geen categorie

Verhuizen

Vandaag kreeg ik telefoon van het immokantoor. Ze haddden onze huuropzeg ontvangen en wilden een afspraak maken om foto’s te komen nemen. Dat ging snel! 2 weken geleden onze brief verzonden en volgende week woensdag komen ze al foto’s nemen! Meteen schoot het in mijn hoofd dat ik het huis presentabel moest krijgen tegen woensdag. Geen probleem, maar 1 kamer staat al vol herbruikbare verhuisdozen en de zolder is een bont allegaardje van rommel en spullen die je niet weg wil doen (maar ook niet meteen nog nodig hebt)…

Op het internet kun je opzoeken hoe je je huis verhuurklaar krijgt. Heus, Google it! Ik moest zelfs mijn zoekterm niet afmaken! Als je moet afgaan op de online tips, dan moet je huis eruit zien zoals in een interieurmagazine. Een hele boterham dus! Volgende tips lees je o.a.:

 • Persoonlijke spullen steek je best weg (handdoeken, kledij, schoenen, toiletspullen).
 • Toon wat je met de ruimte kan: Zet een kast en bed in de kamer.
 • Mooi uitzicht? Open de gordijnen!
 • Verf je muren wit, de ruimtes ogen groter.
 • Zet een bos bloemen of leuke plant op je eettafel.
 • Zorg dat alles netjes opgeruimt is, stofvrij en proper.
 • Vaste, ingebouwde kasten netjes ordenen zodat de kandidaat huurder de opbergmogelijkheden kan bekijken.
 • Een aangenaam geurtje in huis doet wonderen.

Aangezien ik vandaag en morgen niet moet werken, schoot ik meteen in actie. Op zolder plande ik direct mijn sorteermethode. Ik zette eerst de lege herbruikbare dozen samen voor de verhuis. Alle stevige bananendozen zette ik beneden om vrijdag al wat kasten te kunnen ruimen. Alle losse, lege plastic zakken en herbruikbare boodschaptassen plooide ik netjes op en stak ze in een grotere zak samen. Volle dozen stapelde ik netjes bij elkaar. De lege verkleedkist had ik een tijdje geleden weggegeven aan mijn broer die op zoek was naar zoiets. De stapel verkleedkledij, pruiken en attributen zat me aan te grijnzen als een onoverkommelijke berg. Ik stopte alles in grote vuilniszakken, 3 stuks vol. Wauw wat hebben we veel verkleedspullen haha! De zolder zag er nu al heel wat overzichtelijker uit. Het stof in mijn haren gaf me heel wat nies- en hoestbuien, dat ik intussen drie uren geploeterd had was ik echter uit het oog verloren…

img-20171224-wa00001708075489.jpg

Tijdens zo’n opruimactie op zolder kom je ook heel wat vergeten schatten terug tegen. Mijn barbiepoppen en knuffels zonden me terug naar mijn kindertijd. Na alle bekommernissen wenste ik even weer kind te kunnen zijn. Ook mijn oude schoolboeken, stagepak en fotoalbums kwam ik tegen. Een stukje eigen geschiedenis die ik hopelijk ooit aan mijn eigen (klein-)kinderen ga kunnen tonen.

Na drie uren had ik mijn kopje koffie verdiend. Ik was blij met het werk die ik had gedaan. Het plan voor morgen zit al in mijn hoofd. De keukenkasten uithalen en alle spullen voor de komende 3 maanden laten zitten. Alles wat rondstaat, maar nog niet weggestoken mag worden leg ik dan in de lege kasten zodat de leefruimte er ook wat opgeruimder bij ligt. Nog eens afstoffen en een dweiltje smijten en het is weer tip top. Mijn vriend gaat zondag de tuin, het terras en de carport onder handen nemen. Perfect! Die foto’s gaan, magazineproof, dik in orde zijn!

 

2 gedachten over “Verhuizen”

 1. ‘super’ dochter van mij, ben blij dat je die verborgen schatten terug tegengekomen bent altijd leuk om eens terug te kijken in jou eigen kindertijd liefs mama xxx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s