Septum, Vruchtbaarheidsbehandeling, zwangerschapswens

Verlossend nieuws

We zijn vandaag 7 weken na de tweede opinie en bloednames voor stollingstesten en Karyotypering (genetica). Dat er geen stollingsafwijking is en dat ik intussen geopereerd ben, na het krijgen van de juiste diagnose, wisten jullie al. Na zes weken gingen we de resultaten krijgen van de genetische testen maar de telefoon bleef vorige week stil. Ik hield m’n gsm bij me op het werk omdat ik bang was de oproep te missen. Ik wou zelf nog niet bellen omdat ik dacht dat ze zouden vinden dat ik ongeduldig was, aangezien ze zeiden dat ze zelf contact gingen opnemen. En toch belden ze niet. Ik suste mezelf met “geen nieuws is goed nieuws”, een uitspraak die we hier vaak gebruiken. Toch nam ik me voor om de week erop zelf te bellen indien ik alsnog niks gehoord had voor het weekend.

Vandaag zijn we al woensdag en het schoot plots in m’n hoofd dat ik nog steeds niets had gehoord en ook geen gemiste oproep had gehad. Ik was afgeleid door het feit dat het huis waar we nu wonen terug verhuurd moet worden. Het immokantoor kwam vandaag foto’s nemen voor op de website, dus ik wou dat alles netjes was. Ook m’n werk had me voldoende opgeslorpt de laatste dagen. Het was immers de 1e week waarin ik weer aan het werk was na mijn operatie en ik was pompaf, maar voelde me wel goed in mijn vel. Het deed deugd om me weer een beetje mezelf te voelen. Blijkbaar merkten ze het ook op mijn werk, ze zeiden dat ik er goed uitzag. De operatie heeft me nieuwe moed gegeven. Mijn huisarts zei ook dat ik nu weer moet denken dat we van 0 herbeginnen met een nieuwe baarmoeder en dat we dus weer evenveel kansen heb als andere koppels die dit niet moeten meemaken. Dit wil ik graag geloven, ik voel de moed en kracht elke dag groter worden om opnieuw te proberen.

mobiele-telefoon-rinkelen_318-33402Maar goed, het telefoontje dus… Vandaag nam ik toch maar zelf het telefoonnummer bij de hand en belde het ziekenhuis op. Een vriendelijke medewerkster nam op en vroeg me om even geduld te hebben. Fijne wachtmuziekjes altijd… Ze ging me proberen door te verbinden met de professor als ze er nog was. Weer dat vervelende muziekje. Intussen zat ik naar de muur te staren en kropen alle mogelijke slecht-nieuws-scenario’s in mijn hoofd. Wat als…? Gelukkig kwam vlug haar verlossende stem mijn gedachtenstroom verstoren. Mijn genetisch beeld was in orde! Oef!! Toen vroeg ze of ik het ook wou weten van mijn vriend. Ja duh, natuurlijk!! Ze lachte en zei dat ze daarvoor eventjes moest “inbreken” in zijn dossier en van mij dus zijn naam en geboortedatum nodig had. Enkele tokkelende toetsgeluiden later zei ze dat ook zijn genetisch beeld in orde was. Een last viel van mijn schouders. Ook deze mogelijke reden voor onze herhaalde miskramen kunnen we schrappen! Mijn vriend verwoorde het mooi: “We matchen dus toch bij elkaar!” Een genetisch onderzoek had ik nu niet nodig om dat te weten, haha!

2 november gaan we op controle bij de gynaecoloog. Hopelijk is mijn baarmoeder er dan weer klaar voor om door Clomid wakker geschud te worden! Ik wil zo hard dat het nu eens 4e keer goede keer zal zijn en we een gezonde zwangerschap gaan mogen ervaren!

6 gedachten over “Verlossend nieuws”

  1. Dat was zeer goed nieuws, wij als ouders volgens alles zo intens mee….en duimen verder dat het voor jullie mag lukken. Knuf!

    Liked by 1 persoon

  2. We zijn alvast weer wat optimistischer om terug met de behandeling te starten! Bedankt! ik hoop ook dat het nummer 4 geluk brengt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s