Geen categorie

Alle hens aan dek!

Twee november mogen we op controle bij de gynaecoloog. We zijn dan zes weken na de septumresectie. Weken die tegelijk eeuwen duurden maar ook ontzettend deugd deden. Ik heb terug wat rust in mijn hoofd gekregen. In mijn vorige blogpost omschreef ik dat ik me terug mezelf voelde en dat ik elke dag weer wat sterker werd. Nu voel ik me klaar om er terug tegenaan te gaan!

Ik haalde vanmorgen de doos uit. Mijn ‘zwangerschapsvoorbereidingdoos’. Een woord die zelfs niet bestaat maar voor mij goud waard is. Daarin zitten al mijn vitaminesupplementen, testen, informatie en zelfs enkele kortingsbonnen voor een volgende bestelling op sensitest! Ja zelfs daarvoor kun je kortingsbonnen krijgen… Vijf procent korting! Peanuts, maar heel welkom in de dure medische mallemolen!

Ik stalde mijn eigen ‘ttc-kit’* voor me uit. Ik keek wat ik nog liggen had en of ik eventueel nieuwe toevoegingen moest doen. Mijn vitaminedoosjes zitten nog mooi vol en ik heb nog een goeie voorraad ovulatietesten! De ovulatieschijf lag er ook mooi in te blinken. Het flesje tarwekiemolie zit nog halfvol. Vloeibare olie in wat melk slikken is echt vies, dus als het leeg is haal ik de tabletten. Tarwekiemolie bevat veel vitamine E die de vruchtbaarheid en innesteling boost (zorgt o.a. voor dikker baarmoederslijmvlies). Ik neem het onder het motto: “Baat het niet, schaadt het niet”.

20171024_100455

Allemaal dingen die op het eerste zicht ingewikkeld lijken, maar eens je de werking van alles begrijpt raak je er een professional in! De supplementen hebben me 3 keer hun nut bewezen, dus voor mij vervullen ze hun taak uitstekend! Op fora lees je wel eens dat PCOS een vertekend beeld kan geven van vals positieve ovulatietesten, of gewoon steeds positieve of negatieve testen. Bij mij gaven ze telkens een duidelijke eisprong aan met een zwangerschap tot gevolg. Ik ga ze sowieso opnieuw gebruiken!

Het doosje Clomid lag er ook in. Onaangeroerd. Ik had het net gekocht toen ik wat later voor de derde keer zwanger bleek. Ik wou die toen het liefste meteen weggooien of terug naar de apotheek brengen want ik hoopte het niet meer nodig te hebben. Maar ik smeet het niet weg, bracht het niet terug. Ik stak het braaf in die doos, alsof ik besefte dat ik het binnenkort weer nodig zou hebben.

‘Binnenkort’ is nu aangebroken. Na zo’n vier maanden start ik nu terug de voorbereidingen om opnieuw zwanger te mogen worden. Ik las alle bijsluiters nog eens, controleerde de houdbaarheidsdatum, vulde daarna een glas met water en slikte de eerste vitamines. Hopelijk staat volgende week het licht op groen om die doos Clomid terug aan te mogen vallen. Ik vrees echter dat ze de duivels eerst gaan mogen opwekken. Mijn maandstonden komen maar niet. Weer even bevestiging dat de PCOS er nog altijd is. Als een grijze mist die roet in het eten blijft strooien. Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan? Het zou een perfecte sketch zijn voor een aflevering in het satirisch programma KAFKA op VTM… Een pil meer of minder tijdens het traject, slikken die handel!

Zwangerschapstesten ontbraken. Ik weet al waarvoor mijn kortingsbonnen te gebruiken. Het lege doosje herinnerde me in een slag weer aan de drie voorgaande, kortdurende, momentjes van klein geluk en bescheiden hoop dat we mama en papa gingen worden. Ook over zwangerschapstesten lees je op fora heel wat gekke dingen. Vals positieve testen, tuurtesten, name it… Ik testte nooit voor mijn nod*. Ik haat turen op mijn ovulatietesten dus ga ik het me zeker niet aandoen om op een zwangerschapstest te zitten turen! Als je pas op je nod test, of zelfs wat langer wacht, ben je tenminste zeker dat als hij positief tekent, hij dan ook echt positief is! Waarom jezelf dan nog meer kwellen? Een clearblue digital geeft nog meer die bevestiging. Duur voor een testje, maar wel de leukste uit het assortiment aangezien hij een weekindicatie geeft van hoe ver zwanger je bent. Staat ook leuk op een mijlpaalfoto… Een bloedname geeft de uiteindelijke bevestiging, maar dan ben je nog maar aan het begin. Dan is het echo naar echo, en die kunnen je heel ander nieuws brengen. Nieuws die we, als we een vierde keer zwanger zouden zijn, echt niet meer wilen horen! Wij willen nu nieuws die goed blijft, echo per echo. Nieuws die alleen maar groter en groter wordt. Nieuws die we uiteindelijk eens van de daken gaan mogen schreeuwen en delen met de wereld. Nieuws die ons gezinnetje zal vormen!

 

* Afkortingen:

  • TTC: trying to conceive (zwanger proberen te worden)
  • Nod: niet ongesteldheidsdag

4 gedachten over “Alle hens aan dek!”

  1. Lieve dochter van ons, zo mooi verwoord wij kunnen alleen maar verder duimen dat het eindelijk eens goed komt voor jullie, ook al willen we helpen nog kunnen wij geen wonderen verrichten en kunnen we het alleen in handen geven van moeder natuur die jullie als het mogelijk is gunstig gezind kan zijn en dat hopen wij ‘zo’ intens.
    Veel sterkte en vooral succes in jullie nieuwe poging! xxx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s