Geen categorie

Someone in the dark two week wait…

Vandaag zit ik op 5DPO. Five days past ovulation, of beter gezegd vijf dagen na mijn eisprong. In een fertiliteitstraject worden veel afkortingen gebruikt, precies een soort codetaal.

68b225afe11509cb9ad75820fd5b0fa7--mind-blown-book-jacket
Best wel “grappig” als je met lotgenoten zit te chatten op het forum. Ik zit dus in de beruchte wachtweken, “the two week wait” of TWW. Twee weken die zo ontzettend saai en lang afwachten zijn, tot je mag testen of je maandstonden begroeten. Je hoopt natuurlijk vurig dat de rode vlag niet gehesen wordt en je een tweede roze streepje ziet verschijnen op die verdomde test. De eerste week ben ik de kalmte zelf en kan ik ook echt genieten van de rust. Geen follikelmetingen, geen medicatie, geen “verplicht huiswerk”. Aan de tweede week komt precies geen einde. Zoals ik in een vorige blogpost schreef wil ik niet eerder testen dan m’n NOD, dat is dus nagelbijtend afwachten. Ja ik weet het, ik mag niet op m’n nagels bijten. Vier zijn er al gesneuveld, ai. RAYLEX to the rescue!

Tijdens die wachtweken let ik op elk kriebeltje, krampje, steekje, plopje, etcetera…. Ik kijk tijdens elk toiletbezoek in m’n slip of er geen bloedverlies is. Dit alles houd ik bij in een app om maar niks te missen van mogelijke vroege zwangerschapssymptomen. Dit lijkt tamelijk neurotisch, ja ik geeft het echt wel toe. Krampachtig hou je je vast aan die verwachting dat het misschien deze keer weer gelukt is. Dat het opnieuw zal lukken geloof ik wel. Ik ben drie keer zwanger geraakt, dus een vierde keer lukt zeker ook weer. De vraag is wanneer en krijgen we dan uiteindelijk wel dat kindje waar we zo voor vechten… Daarbij lijken zwangerschapssymptomen in die eerste weken ontzettend op premenstruele symptomen. Je lichaam kan je zo voor de gek houden.

Vijf december mogen we testen. Hopelijk dus geen bruinverlies, tenzij het een innestelingsbloeding is. Ja, weer zo een term. Ik heb er echt een encyclopedie aan woorden en afkortingen bijgeleerd! Bij de innesteling kan er een bloedvaatje knappen waardoor je lichtjes wat bloedverlies kunt hebben. Ik had dit de laatste keer. Ik was echt overtuigd dat ik mijn maandstonden ging krijgen vanwege het bruinverlies. Dit stopte echter daags nadien. Iemand op het forum kon me overtuigen een test te wagen en ze had gelijk. Tuurlijk hoop ik daar stiekem nu ook weer een beetje op…

Hoewel ik dus weinig verwachtingen heb voor deze cyclus blijf je toch die gedachte voor het onverwachte koesteren. Het zou het mooiste eindejaarscadeau ooit zijn. Vorig jaar werd ik zo weemoedig op kerstdag bij mijn ouders. Mijn broer, die grote Michael Jackson fan is, had het liedje “Someone in the dark” uit de film “E.T.” opgelegd. Vanuit het niets moest ik huilen. Het liedje raakte me zo erg. Ik was wat beschaamd om m’n tranen en liep naar de keuken. Het verdriet voor ons eerste verlies kwam plots weer boven. Het was de tekst die me emotioneel maakte (ook al gaat het eigenlijk over een alien…). Ik zeg maar, de stomste dingen doen me plots weer denken aan die vreselijke momenten. Heel dit traject is ook zo stom gewoon. Het haalt je diepste emoties boven. Onze drie pril verloren kindjes zijn voor mij drie sterretjes aan de nachthemel. De tekst luidt dat het iemand in het donker is die je zegt niet bang te zijn. Dat je moet zoeken naar de regenboog. Daar haal ik troost uit. Onze drie sterretjes zijn mijn houvast om te blijven gaan en proberen. Nog tien dagen voor we weten of ik terug de hormonenhandel zal moeten slikken, of dat we heel misschien terug een BFP gaan mogen aanschouwen (Big fat positive).

“Someone In The Dark”

All alone wishing on stars
Waiting for you to find me
One sweet night I knew I would see
A stranger who’d be my friend

When someone in the dark reaches out to you
And touches off a spark that comes shining through
It tells you never be afraid
Then somewhere in your heart you can feel the glow
A light to keep you warm when the night winds blow
Like it was written in the stars I knew
My friend, my someone in the dark was you

Promise me we’ll always be
Walking the world together
Hand in hand where dreams never end
My star secret friend and me

When someone in the dark reaches out to you
And touches off a spark that comes shining through
It tells you never be afraid
Then somewhere in your heart you can feel the glow
A light to keep you warm when the night winds blow
Look for the rainbow in the sky
I believe you and I
Could never really say goodbye
Wherever you may be
I’ll look up and see
Someone in the dark for me
Wherever you may be
I’ll look up and see
Someone in the dark for me

Though you’re gone star far away
Each time I see a rainbow
I’ll remember being with you
Smiles coming through my tears

When someone in the dark reaches out for you
And touches off a spark that comes shining through
It tells you never be afraid
Then somewhere in your heart you can feel the glow
A light to keep you warm when the night winds blow
Look for the rainbow in the sky
I believe you and I
Could never really say goodbye
Wherever you may be
I’ll look up and see
Someone in the dark for me
Wherever you may be
I’ll look up and see
Someone in the dark for me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s