Geen categorie

Wordt 2018 ons jaar?

17 dagen geleden was mijn laatste blog. Toen zat ik nog in de wachtweken. Dat het daarna even stil bleef op mijn blog betekend niet dat ik goed nieuws te melden heb. Integendeel. De vijfde ronde Clomid 25 zit er intussen alweer op. Inderdaad, de eerste postoperatieve poging is niet gelukt. Jammer. Ik ben wat minder actief geweest op mijn Instagram en blog om mijn hoofdje wat rust te gunnen.

Afgelopen zondag moesten we naar een babyborrel. Ik had het hele weekend gewerkt en de nacht ervoor weinig slaap gehad omdat we uit geweest waren. Slechts drie uurtjes slaap ligt me niet meer zo gemakkelijk als tien jaar geleden. De combinatie werken-uitgaan is nefast… Ik sprokkelde al mijn moed samen om naar die babyborrel te gaan en het leek ook nog een aangename avond te zijn. Tot we, toen we op vertrekken stonden, met een vrouw aan de praat raakten die plots een nogal erg ongepaste en zeer kwetsende uitspraak deed, zonder te beseffen welk gevoel ze daarmee bij ons opwekte…

Mijn vriend heeft een ‘hipster snor’. Hij hoort echter niet graag het woord ‘hipster’ omdat het dan ook het enige is wat ‘hipster’ aan hem is. Verder is hij totaal niet geïnteresseerd in sociale media en de nodige hashtags, wat nogal cruciaal is bij het ‘hipster-imago’. Dat hij behoorlijk trots is op die snor, dat wel. Een compliment krijgen erover maakt zijn dag helemaal goed. Dat was wat die vrouw ook deed. Ze gaf hem een compliment dat ze dergelijke snorren super mannelijk vindt en dat ze dat heel erg graag ziet. Tot zo ver dus het positieve.

Zijn zus begon ook mee te kletsen in het gesprek, o.a. dat hij zijn snor zeker niet mocht afscheren, en dat hij zonder die snor anders een babyface heeft en zo. Daarop vroeg die vrouw of hij wel een echte vent was. Onmiddellijk na deze vraag smeet ze er ook nog bij of hij al kinderen had (ze had precies nog niet door dat ik zijn vriendin was), waarop hij neen zei. Hou je vast wat ze durfde uitkramen… “Als je nog geen kinderen hebt, dan ben je geen echte man, je hebt je nog niet bewezen”. Het lachen was voorbij. We stonden perplex van haar grove uitspraak. Het enige wat ik kon was mij omdraaien, omdat de tranen opwelden, en het daarna richting uitgang begeven. Gelukkig stonden we op vertrekken en hadden we onze jassen al aan zodat het minder opviel.

Je vraagt je soms echt af waar mensen het recht vandaan halen om anderen op een dergelijke manier aan te spreken. Volgens mij zal ze het door gehad hebben na het zien van onze vertrokken gezichten. Eenmaal buiten moest ik ervan huilen. Dit kwam even heel hard binnen. Hoe confronterend kun je zijn op een babyborrel. Reden genoeg om een hekel te hebben aan elke uitnodiging die nog volgt zolang er hier geen kindje is. Je kunt wel zeggen van dat ze onze situatie niet kent, of dat ze dat niet expres deed. Maar dan nog zeg je zo’n dingen niet vind ik. Wie een beetje ellebogen heeft vraagt geen ongepaste dingen.

Gisteren en vandaag had ik vrij van het werk. Eventjes tijd om te bekomen en weer wat dozen in te pakken voor de verhuis. Die komt nu wel heel dichtbij. We zijn nu officiëel eigenaar van ons huis na het tekenen van de akte vorige week. Een heel fijn gevoel dat we een nieuw hoofdstuk in een nieuw huisje beginnen. Ook hierop komen de opmerkingen dat een nieuw huis vaak ook een kindje betekend. Dat zou mooi zijn… Een kerstaankondiging wordt het alvast niet meer. Wel hebben we nog, op de valreep, kans op een nieuwjaarszwangerschap als het deze maand nog lukt. De gynaecoloog zei begin dit jaar dat het in 2017 ging lukken, jammer genoeg vrees ik dat hij ongelijk zal krijgen. We zetten onze hoop nu op 2018. Het moet nu echt eens gaan lukken toch? Nog drie maanden en we zijn twee jaar bezig. Zo beangstigend dat we al in jaren beginnen spreken…

Donderdag hebben we weer een echo. De eerste van deze ronde. Hopelijk is er al een follikel dominant aan het worden. Met mijn verstrooide hoofd was ik de eerste dosis Clomid vergeten en ben ik pas op dag vier, in plaats van dag drie, begonnen met een volledige tablet. Daarna heb ik verder mijn gewone schema met halve tabletten gevolgd. Ik hoop dat het geen kwaad kan, ik kon het ziekenhuis niet bellen omdat het weekend was dus heb ik naar goeddunken gehandeld. We zien donderdag wel. Ik ben ook benieuwd hoe het met mijn cyste zit. Ik had mijn maandstonden nogal fel vorige week (mede doordat ik een dikker baarmoederslijmvlies had deze keer), dus ergens hoop ik dat hij meegekomen is.

4a2b26b6-3df7-4098-ba34-55bcaeafd0fd
3e zwangerschap – 6w+5d

Omdat we alles van rekeningnummers en gegevens moeten aanpassen in functie van de verhuis hadden we de ID-READER liggen. Mijn vriend nam hem mee van zijn werk. Handig ding. Via dit toestelletje kun je je ook aanmelden op het ziekenhuis patiëntenportaal om je medisch dossier in te kijken. Ik heb dit dus gedaan. Alle echo’s stonden erop van dit jaar, ook van het UZ Leuven waar mijn septum werd vastgesteld. En ook een echo van mijn laatste zwangerschap. Het greep me weer naar de keel om mijn frummeltje te zien. Weer voelde het zo oneerlijk aan. Echo’s van mijn PCOS en septum stonden er in overvloed, van mijn laatste zwangerschap slechts één. Het leek zo banaal. Gelukkig heb ik hier nog twee echo’s in een kadertje zitten die ik toen kreeg. Ik vond het jammer dat er geen echo’s op stonden van vorig jaar, van mijn eerste zwangerschap. Ik had zo graag nog iets tastbaars gehad van toen. Het zal bij een herinnering blijven.

Donderdag, na de echo, rijden we door naar Nederland. We gaan op verlengd weekend. Eerst twee daagjes Efteling mét overnachting in het Eftelinghotel, daarna twee dagen naar Ulvenhout bij Breda. We kijken er zo naar uit. Eventjes ons weer kinds voelen en alle zorgen vergeten in een sprookjesachtig winterse omgeving en dan genieten van kerstshopping, al kuierend langs steegjes en pleintjes. Wie weet wordt daar de basis voor ons nieuwjaarskindje gelegd? I’m wishing on a star!

2 gedachten over “Wordt 2018 ons jaar?”

  1. Na alle turbelentie van de laatste maanden gunnen we jullie van harte een zalig reisje en hopen verder mee dat jullie wens eens werkelijkheid mag worden😍pa en ma xxx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s