Geen categorie

Mijn impressie op 2017, hoe ik positiviteit verweefde in mijn wanhoop

Het voorbije jaar was er ene om “U” tegen te zeggen. Naast de tegenslagen waren er gelukkig ook heel mooie momenten. Vandaar dat ik niet wil spreken over een jaar om te vergeten. Tegenslag hoort ook bij het leven, het vormt je, het doet je groeien als mens en het leert je vooral veel dingen anders te bekijken. Laat mij met deze blogpost het jaar afsluiten met wat positieve gedachten. Dit is mijn impressie over het afgelopen jaar.

img-20171224-wa00001708075489.jpg

Ik zit momenteel tussen de gevulde kartonnen dozen. De verhuis is voor heel binnenkort. Wellicht is dit ons meest mooie moment van dit jaar. Ons huisje die we kochten. Onze eigen stek waar we onze thuis kunnen van maken. Heel kort na mijn derde miskraam tekenden we deze zomer de verkoopsovereenkomst. Het begin van een nieuw avontuur en weer een stap verder in onze relatie. Niet meteen de zwaarste beproeving van onze relatie aangezien we er dus al hetere watertjes hadden opzitten met het traject. Om toch nog een beetje kerstsfeer te creëren kocht ik een schattig mini kerstboompje bij de blokker met ledlampjes en een houten kralenslinger voor erin. Instant kerstsfeer dus.

Niet te vergeten vermeld ik zeker mijn meterschap. Honorine is net tien maanden geworden en de meest schattige meid. Een ontzettend vrolijke geen-baby-meer-maar-bijna-peuter. Ik kan nu wel af en toe een beetje mijn babystuff-ei kwijt tijdens het shoppen voor haar.

Door het traject heb ik ook heel wat nieuwe mensen leren kennen. Niet per sé in levende lijve, maar via de facebookgroepen ‘De Verdwaalde Ooievaar’, ‘Miskraam Mama’s’, PCOS België-Nederland’, Bijzondere Vrouwen’ en hun vervolggroepen. Ook op instagram is de hoeveelheid wensouders-accounts opmerkelijk. Stuk voor stuk allemaal sterke vrouwen met de meest hartverscheurende verhalen maar o zo hoopvol dat het ooit lukt. Hier en daar ook een sterke man ertussen die het aandurft zijn percepties te delen. Fora waar tegelijk zoveel verdriet, vreugde, steun, hoop, moed en kracht gedeeld wordt met het grootste respect voor elkaar. Niemand wordt er veroordeeld. Mede dankzij dit forum hou ik vol. Alleen maar eens je gevoelens en vragen kunnen delen helpt om even weer het bos door de bomen te zien.

Bepaalde mensen uit mijn directe omgeving leerde ik nog “beter” kennen. Ze vertelden over het verlies die hen overkwam, één of meerdere keren. Hoe plots over dit onderwerp kon gesproken worden en je in hun ogen nog het verdriet kon aflezen die hen jaren geleden overkwam, ook al kregen ze uiteindelijk kinderen. Misschien kan ik over een aantal jaren ook een jonger iemand, collega of kennis, een hart onder de riem steken die hetzelfde moet doorstaan. Voor mij was openheid dit jaar dus een positieve manier van ermee omgaan. Mijn Instagram en blog zijn ermee ontstaan. Ik deel het met wie ik dat wil en met wie vaak aan mij vraagt hoe het met ons gaat. Doordat ik er niet altijd zelf over wil beginnen kunnen ze zo onze reis meevolgen. Als het ons uiteindelijk mag lukken zal het een aandenken zijn aan hoe we er geraakt zijn.

Op Instagram ging er, na de herftswap, opnieuw een swap door. De ‘wensmamakerstswap. Een doos met kleine geschenkjes voor de wensmama die je toegewezen kreeg, moest je halfweg december opsturen en pas op kerstavond openen. Ontzettend hartverwarmend en leuk. In het traject is het dus niet altijd kommer en kwel, er is heel wat positiviteit te vinden.

In januari wordt er een nieuwjaarsdinertje gehouden met verschillende wensouders van op het forum. Ik kan er jammer genoeg niet bij zijn wegens het werk en onze verhuis, maar mijn beste vriendin gaat er wel naar toe. Ik ben heel benieuwd naar wat ze te vertellen zal hebben achteraf. Er worden er zeker nog gepland als deze een succes blijkt. Vriendschappen kunnen op de meest uiteenlopende manieren ontstaan, nog een positief aspect van het traject.

Mijn kamerplanten zijn op zijn minst “vruchtbaar” te noemen. Mijn cactus kreeg veel mini’s en één van mijn waterleliestekken werd een nieuwe moederplant. Super tof om zo nieuwe plantjes te laten groeien en weg te kunnen geven. Ook één van mijn vethangplanten, waarvan ik dacht vorig jaar dat ie ging sneuvelen, deed het plots weer goed door hem te verplaatsen. Nu nog de verhuis overleven!

De tweede wachtweek is intussen weer begonnen. Onze tweede poging na de ingreep. Mijn NOD valt deze keer rond 1 januari. Daar ik nooit vroeger dan NOD wil testen sluipt het deze keer wel in mijn gedachten om op oudejaarsdag al te testen, 2 tot 3 dagen eerder dus. Als het negatief moet zijn, dan wil ik op zijn minst met een glaasje bubbels het nieuwe jaar kunnen in zetten. Ik wil niet heel de avond moeten denken van “Wat als het raak is?”, of “Mag ik dat wel eten?” ofzo… Als het dan wel positief mag zijn, dan kunnen we op een bijzondere manier 2018 ingaan, al weet ik dat meteen daarna de angst opnieuw zal leven over het al dan niet slecht aflopen. Laat me de dag zelf maar afwachten, zien hoe ik me dan voel en of er menstruatie voortekenen zijn.

Dit is dus mijn afsluit voor dit jaar. Ik hoop dat ik mag starten met positief nieuws in mijn eerste blogpost voor 2018! Voor nu wens ik iedereen prettige feesten, de warmste liefdevolle momenten en een mooi 2018!

screenshot_20171224-2025291872158666.jpg

2 gedachten over “Mijn impressie op 2017, hoe ik positiviteit verweefde in mijn wanhoop”

  1. Wel charlotte hier ben ik toch wel stil van geworden ! Ik vind jullie zo positief en vol goede moed alhoewel alles wat jullie al hebben meegemaakt zeker niet in jullie koue kleren kruipt ! Ik neem mijn petje af voor jullie ! En voor 2018 fingers crossed en weet dat ik aan jullie denk ❤

    Like

  2. Dank je Marjan. Het is met goeie en slechte momenten. Een nieuw jaar, een nieuw begin 🤞🏻 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s