Geen categorie

Een nieuw huis, een baby?

Het is weer eventjes stil geweest. Niet dat ik goed nieuws mee te delen heb, het nieuwe jaar werd met mijn menstruatie ingezet jammer genoeg. Wel zit ik nu bijna weer een week in de twee wachtweken. Op CD9 had ik al een follikel van 15mm aan mijn linkerkant, een spurtertje vroeg in mijn cyclus. Dat het aan mijn linkerkant gebeurde vond ik super want dat is voor mij de “goede kant”. Aangezien de cyste rechts zat, ben ik bang dat deze mijn rechter eierstok aangetast heeft en ik dus minder kans heb op een zwangerschap als er daar een follikel groeit. En zo maak je je zorgen over alles…

De gynaecoloog vroeg ook, net als tijdens de vorige echo, of ze in het UZ Leuven over het nemen van bloedverdunners hadden gesproken. Dit was niet het geval. Hij zei dat het controversieel is om te gebruiken maar dat er wel vaak gunstige resultaten mee geboekt worden in het geval van herhaalde vroege miskramen. Controversieel in die zin dat het “raar” is om medicatie te gebruiken niet waarvoor het normaal dient, maar baat het niet, schaadt het niet. Zo zijn we nu elke dag een cardioaspirientje (of kinderaspirine) aan het slikken. Het zou de doorbloeding naar de baarmoeder verhogen en een innesteling kunnen bevorderen. Ik wil echt werkelijk alles proberen als het ons een kind kan schenken.

Ik sprak met mezelf af om deze cyclus geen ovulatietesten te gebruiken. Ook werden er, net als vorige cyclus, weer geen vervolgecho’s gepland voor follikelmeting omdat er dus al een dominante was op CD9. Ik wil zo weer wat leren vertrouwen op mijn lichaam, het lichaam waar ik het laatste jaar wat van vervreemde, die ik niet meer graag zag omdat het niet deed wat het moest doen. Het helpt, ik voel dat ik er iets minder op gefocust bent, dat ik minder actief ben op de fora en dat ik meer rust in mijn hoofd ken. Maar helemaal loslaten, dat kan ik niet.

Ons huisje begint nu ook wat ingericht te geraken. Nog een plaatsje vinden voor alles en hier en daar wat rekjes en kastjes in elkaar flansen zodat we er een gezellige stek van kunnen maken. Een nieuw huis, een baby? Die hebben we ook al weer vaak moeten aanhoren. Ja dat hopen we ja, maar ja ons huis alleen zal dat niet bewerkstelligen. Alhoewel ik inderdaad hoop dat het ons hier wel mag lukken om een kamertje te vullen. Ons huurhuis is voor mij op dat vlak een negatieve plek geweest.

Vandaag voel ik me beter na 2 dagen misselijkheid, hoofdpijn en koorts. Paracetamol, veel water, een warm bad en een kriekenpittenzakje konden me er weer wat door krijgen. Op mijn werk doet de buikplaag zijn toer, overgeven en diarree. Ik voelde me alleen mottig, moest gelukkig niet overgeven en had geen buikloop dus ben ik toch kunnen gaan werken. Mijn vriend dacht dat het misschien vroege zwangerschapssymptomen konden zijn. Ik lachte het wat weg, maar ach kon het maar waar zijn. Nadien maalde het dus weer wat in mijn hoofd. Wat als hij gelijk heeft? Ik ga er maar niet te veel op hopen. Nog een weekje geduld en we weten of we naar de volgende ronde gaan of niet…

20180108_191017

6 gedachten over “Een nieuw huis, een baby?”

  1. Inderdaad zo is het, alle geluk in jullie nieuwe stek en niks kunnen we jullie meer toewensen als jou mama zijnde….. is hetgene wat jullie hart het ‘meeste’ wenst ! xxx

    Liked by 1 persoon

  2. Ook van hieruit al onze duimen,dat jullie wens,na alles wat jullie nu al meemaakten zeker mag in vervulling gaan!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s