Geen categorie

Bokkensprongen

Dat de test negatief ging zijn kon ik al vermoeden door het bruinverlies die begon. Ik kon me deze maand heel erg rustig houden doordat we geen ovulatietesten gebruikt hadden en ook geen extra follikelmetingen. De rust deed me enorm deugd. Ook met onze verhuis kon ik de stress rond zwanger worden even missen. Dat de valse start van mijn menstruatie deze rust weer overhoop ging halen had ik niet verwacht. Mijn menstruatie zette niet onmiddellijk door. Toen daar in tussenpozen helder bloed tussen kwam piepen kreeg ik een flashback naar mijn biochemische zwangerschap van vorig jaar, die ook zo begon, of zelfs een mogelijke nieuwe cyste.

Ik was kwaad en teleurgesteld in mijn lijf. Dat, net nu we geen opvolging deden, mijn lichaam zo nodig weer bokkensprongen moest maken. Ik was gefrustreerd omdat ik hoopte het wat los te kunnen laten en dit me dus niet gelukt was. Dat ik op een paar dagen tijd weer de volle dosis stress ervoer die ik kon missen als kiespijn. Ik riep dat niemand ons nog de les mocht spellen van er niet mee bezig te mogen zijn. Dat we niet anders kunnen dan er wél mee bezig zijn. Dat we wéér het bewijs kregen dat dit dus niet werkt voor ons. Anton nam me vast en zei dat hij me begreep, dat we de volgende ronde gewoon weer opvolging gaan vragen en dat we weer ovulatietesten gaan gebruiken zodat we ons zekerder voelen.

Voor alle zekerheid belde ik mijn gynaecoloog. Hij wou nog enkele dagen afwachten omdat hij dacht aan een latere eisprong waarschijnlijk. Indien ik ze niet kreeg tegen gisteren, vrijdag twee februari, mocht ik gaan voor een bloedname en echo om te kijken in welke fase van mijn cyclus ik zat. Gelukkig zette het goed door op woensdag en kon ik gisteren alweer met Clomid starten. Onze achtste poging. Ronde zeven met Clomid en de vierde ronde na mijn operatie. De ovulatietesten en zwangerschapstesten heb ik hierop vlug besteld en liggen alweer klaar te blinken samen met de extra zwangerschapstesten die we nog gratis erbij kregen.

img_20180203_155729_884-e1517676719855.jpg

Het opnieuw zwanger geraken loopt niet zo vlot. Ik word er onrustig door. Mijn baarmoederslijmvlies was de laatste ronde niet super dik. Ik weet natuurlijk niet hoeveel dikker hij nog geworden is, aangezien we geen opvolging deden, dus ik kan me nog onterechte zorgen maken ook. Als je weet dat Clomid een te dun baarmoederslijmvlies kan veroorzaken bij langdurig gebruik, ook al heb je een dominante follikel, dan vragen we ons af wat de volgende stap zal zijn. Worden het inspuitingen i.p.v. de pillen Clomid, of wordt het misschien IUI (Intra-Uteriene Inseminatie)? Deze vraag wordt hopelijk beantwoordt op mijn follikelmeting volgende week donderdag. De angst dat we zullen moeten veranderen van gynaecoloog zit er in, alhoewel ik weet dat de fertiliteitsarts bij wie ik dan zal moeten gaan super is in haar vak.

Deze week las ik ook het nieuwe blogbericht van mijn beste vriendin. Ze is deze maand twee jaar bezig met het zwanger worden. Onze tweede verjaardag is op één maart. Zo confronterend dat we samen het derde jaar in gaan van het proberen zwanger te worden. Ze schreef het aantal cijfers neer van wat ze allemaal gedurende die twee jaar onderging. Het aantal spuiten die ze reeds in haar lichaam prikte was voor mij het meest confronterend. Het blogbericht kun je hier lezen: gebrokendromen.wordpress.com. Ze bracht me op het idee om hetzelfde te doen. Het resultaat van onze cijfers houd ik voor een volgend blogbericht.

Een gedachte over “Bokkensprongen”

  1. Blijf jullie ‘hoop’ voeden…. wij steunen waar nodig is, een luisterend oor voor jullie te zijn, een klein gebaar, aanwezig zijn als efkes moeilijk gaat en dit doen we steeds opnieuw met gans ons hart! Veel sterkte verder …xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s