ICSI, IVF, Kinderwens, PGS, Preimplantatie genetische screening, Vruchtbaarheidsbehandeling

Silence is the loudest scream…

Het was opnieuw eventjes stil, rust die ik hard nodig had en nu nog steeds. Ik kon precies niet plaatsen waarom ik me de afgelopen weken zo leeg voelde. Tot de dag dat ik op m’n kalender keek en het me helemaal helder werd.

img_20190610_165127_8185068222293209939971.jpg

April en mei waren emotioneel moeilijk voor me, exact 1 jaar na mijn laatste miskraam met lange nasleep. Door even hormoonvrij en in verplichte pauze te zitten, in afwachting van bijkomende onderzoeken (alweer…), voel ik m’n lichaam weer wat mijn “oude zelf” worden. Zolang het niet over zwanger worden of baby’s gaat althans, dan klap ik gewoon toe.

Emotioneel blok ik het wat af, een gevoel waar ik geen vat op heb. Sociale media bleek even geen veilige plek te zijn voor me. Aankondigingen, babybumps en geboortes kwamen onverbiddelijk hard op me over. Gevoelens waar ik enorm mee worstel. Het begint nu gelukkig weer wat beteren.

ICSI-PGS 1 bezorgde ons jammer genoeg geen nieuwe en blijvende zwangerschap. Geen enkel cryootje bleef plakken. Dat brengt heel wat emoties mee. Opnieuw moeten we de hele procedure gaan opstarten en dat stemt me niet bijster opgewekt.

Een tijdje terug werd ik door Viki Peeters gevraagd of ik voor haar website een gastblog wou schrijven. Viki heeft een kinderwensconsulent-/coach-praktijk in het centrum van Antwerpen en in de Antwerpse Kempen (Ravels). Viki is zelf ook ervaringsdeskundige qua fertiliteitsbehandelingen. Dit maakte voor mij de keuze gemakkelijker om op haar vraag in te gaan. Het taboe helpen doorbreken en mensen beter doen begrijpen wat fertiliteitsbehandelingen en miskramen teweegbrengen, daarvoor doe ik het. Ik schreef over de weg die we reeds hebben afgelegd en dit zal in 3 delen verschijnen. Het eerste deel kun je alvast op haar website lezen!

https://www.fertiliteitsmentor.be/gastblog-de-achtbaan-van-vruchtbaarheidsbehandelingen-part-1/ https://www.facebook.com/fertiliteitsmentor/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s